Proiect. Două lacuri din București vor deveni destinații turistice

Data publicării:
lacuri

În anii 70, lacurile Floreasca şi Tei erau printre locurile preferate de relaxare ale bucureştenilor. Între timp, lacurile s-au degradat. Acum, primăria vrea să le reamenajeze şi să le includă în curcuitul turistic al capitalei.

Se va extinde parcursul navigabil. Obiectivul este de a asigura un loc de petrecere a timpului liber cât mai plăcut şi pentru diverse evenimente, mai ales pe lacul Tei”, spune Gheorghe Pătraşcu, arhitectul şef al Primăriei București.

Pentru refacerea celor două lacuri, Primăria Capitalei va cheltui aproape 20 de milioane de euro. Proiectul prevede construirea a 6 porturi, 12 debarcadere şi a unor săli pentru concerte şi meciuri. În plus, parcurile vor avea piscine şi piste pentru biciclişti.

Specialiştii în turism cred că Bucureştiul are nevoie de cât mai multe proiecte de acest fel.

„La ora actuală, în Bucureşti, anual, înnoptează în stucturi de cazare autorizate peste un milion de vizitatori . Peste jumătate, undeva la 55 – 60%, sunt străini. Era păcat ca această salbă de lacuri să nu fie valorificată pentru că avem peisaje spectaculoase, avem natură, avem mici păduri”, spune consultantul în turism Traian Bădulescu.

O parte din investiţie va fi asigurată din fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri