Proprietari de lux în mahala. 17 familii se plâng că noii vecini din locuințele sociale distrug blocul

Data publicării:
bloc-2

Nemulţumirile proprietarilor au început în urmă cu patru ani. Şi-au cumpărat apartamente de 150.000 de euro, iar ulterior Primăria a achiziţionat în clădire locuinţe sociale. Proprietarii spun că noii locatari ar fi distrus părţile comune ale blocului şi chiar ar fi furat de la vecini.

Primăria a cumpărat, în 2007, 143 de apartamente cu suprafeţe între 70 şi 140 de metri pătraţi în complexul de pe Şoseaua Bucureşti -Târgovişte.

„Era o necesitate pentru Primarie ca să-și refacă fondul imobiliar pentru a rezolva problema cetățenilor care erau scoși din casele naționalizate. Repartițiile s au dat în 2009, când eu nu mai eram primar”, spune Adrian Videanu, fostul edil-șef al Capitalei.

Astfel în complex au ajuns familiile evacuate din casele retrocedate. Mulţi, însă, nu-şi permit să achite chiria care poate ajunge şi la 350 de lei, şi nici utilităţile, care, pe timp de iarnă, depăşeşc 700 de lei.

Acum, primarul Sorin Oprescu a obţinut avizul consilierilor ca să cumpere cele 17 apartamente de lux. Preţul oferit proprietarilor este însă de trei ori mai mic, decât cel plătit la achiziţie.

Sorin Oprescu dă vina pe predecesorul său pentru situația creată: „Hotărările lui nenea Videanu, unde scrie clar că sunt locuinţe sociale”.

Cele 17 apartamente pe care primăria ar urma să le cumpere au suprafeţe cuprinse între 41 si 100 de metri pătraţi. Conform experţilor imobiliari, metrul pătrat, în zonă, se vinde acum cu 1.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri