Protecţia Consumatorului controlează pâinea şi produsele de panificaţie. Peste 700 din 1000 de agenţi economici au fost sancţionaţi

Data publicării:
paine-1

Produse expirate, depozitate în spaţii insalubre sau contaminate cu diverse bacterii: sunt doar câteva dintre neregulile descoperite în magazinele de pâine şi produse de panificaţie în urma unei ample acţiuni a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Din aproape 1000 de agenţi economici controlaţi, peste 700 s-au ales cu sancţiuni.

În urma controalelor care au vizat mai multe judeţe din ţară, au fost găsite nereguli la depozitarea, transportul şi valabilitatea produselor de panificaţie, dar şi la afişarea preţurilor. Unele dintre firmele luate la întrebări de inspectorii ANPC aveau la vânzare produse de panificaţie ale căror proprietăţi nu corespundeau cu datele inscripţionate pe ambalaj.

În urma acţiunii ANPC au fost retrase de la comercializare aproximativ 900 de kilograme de pâine şi au fost date amenzi în valoare de aproape 1,5 milioane de lei.

Autorităţile avertizează consumatorii să fie foarte atenţi la aspectul produsului înainte de a-l achiziţiona, să nu cumpere din locuri neautorizate sau care nu respectă normele de igienă, să verifice valabilitatea produsului şi să solicite bonul de casă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri