Sari la conținut

Protest în București. Manifestanţii au pus cătușe pe poarta sediului PSD

Aproximativ 150-200 de persoane au protestat duminică seară în Capitală, în pofida ploii, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de Partidul Social Democrat, dar şi faţă de instituţii ale statului. Oamenii, de toate vârstele, au scandat lozinci împotriva social-democraţilor, fiind supravegheaţi îndeaproape de jandarmi, inclusiv călare, scrie News.ro.

Actualizare 22:30. Mitingul anti-PSD din Piaţa Victoriei şi din faţa sediului Partidului Social-Democrat s-a încheiat fără incidente, după aproximativ două ore de proteste. Un manifestant a pus cătuşe pe poarta sediului PSD din Kiseleff, iar un altul a lipit poza lui George Soros lângă sigla partidului de pe aceeaşi poartă.

Manifestanţii au anunţat că săptămâna viitoare vor protesta în faţa Primăriei Capitalei, informează News.ro.

Și în Cluj-Napoca au protestat câteva zeci de persoane, în centrul municipiului Cluj-Napoca, iar apoi au pornit într-un marș pe străzile din zonă. Potrivit Agerpres, oamenii au adus cu ei și pancarte care aveau de asemenea mesaje anti-corupție, precum "Infractorii atacă justiția. Trădătorii de țară legalizează corupția", "Fără penali în Parlament", "CCR, depolitizează-te" sau "Fără infractori de niciun fel în Guvern".

Au fost manifestaţii şi în afara ţării. La Milano, câteva zeci de persoane au întins steagurile Uniunii Europene şi României.


Actualizare 21:25. Manifestația s-a mutat la sediul PSD. Potrivit Agerpres, aproximativ 200 de persoane se află în fața sediului PSD.

Manifestanții au pancarte cu mesaje precum "Dragnea, tu când ne furi, cum ceri autorizație?", "Cum poate un repetent să dețină un Parlament?", "România, stat de drept sau polițienesc?", "Justiție, nu corupție", "Spune nu corupției", "Firea și cu Carmen Dan bagă bețe în zadar!", "Dragnea, nu mai folosi partidul și Parlamentul contra poporului!", "Nu puteți voi amenda cât putem noi protesta", "Minciuna și hoția guvernează România!".

Un participant la manifestare a mers către sediul PSD cu mâinile legate la spate în semn de protest faţă de decizia primarului Capitalei de a nu autoriza mitingul din Piaţa Victoriei pe motiv că în zona respectivă are loc o altă acţiune. Protestatarii susţin însă că nu este adevărat că în zonă era programată o altă acţiune.


Manifestanţii aflaţi în Piaţa Victoriei poartă umbrele şi pelerine, steaguri tricolore și scandează lozinci precum: "PSD/ Ciuma rosie", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu", "Un Guvern de hoţi şi de mafioţi", "Parlament penal, marş la tribunal", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "CCR sluga PSD".

Printre participanţii la protest, de toate vârstele, sunt şi câţiva copii.

Nemulţumirile manifestanţilor sunt îndreptate şi împotriva corupţilor, ei scandând: "Justiţie, nu corupţie", dar şi împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Protestatarii strigă:"Jos Firea", dar şi "Firea nu uita, Capitala nu-i a ta".

Mitingul de protest este urmărit îndeaproape de numeroşi jandarmi, inclusiv călare.

 

Pe aceeași temă