RAPORT. Studenții din țara noastră, cei mai săraci din Europa

Data publicării:
2412 20studenti-40256

Potrivit raportului, cei mai saraci studenţi sunt romanii, care cheltuiesc circa 600 de euro pe lună. Cei mai înstăriţi sunt elveţienii, al căror buget mediu lunar este de 1.500 de euro. Tinerii români îşi doresc să înveţe în străinătate, iar despărţirea de familie li se pare un preţ mic de plătit pentru asta.

Acelaşi raport arată că în România peste trei sferturi dintre absolvenţii de liceu încep studiile universitare imediat după bacalaureat. În aceeași categorie se mai înscriu Franța, Italia și Polonia, în vreme ce trei sferturi dintre tinerii din Danemarca fac o pauză de un an între liceu și facultate. Fetele reprezintă două treimi din numărul de studenţi în ţara noastră.

Cei mai în vîrstă studenţi sînt în Marea Britanie, unde 23% din cei care urmează studii universitare au peste 30 de ani.

La polul opus, Franţa este ţara cu cei mai tineri studenţi. Aceeaşi ţară mai are la activ o performanţă, studenţii francezi au şi cel mai relaxat orar, de numai 31 de ore de studiu pe săptămână. Cel mai mult studiază italienii, cu 38 de ore de curs pe săptămână.

Studiul Eurostudent a fost întocmit în 25 de state membre din Uniunea Europeană şi a luat în calcul criterii precum condiţiile de trai, bugetul personal, dar și viaţa sentimentală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri