România sub zăpadă. Autoritățile din 27 de județe au luptat toată noaptea cu zăpada și viscolul

Data publicării:
1212 20buzau-38158

IIarna a pus stăpânire pe sudul țării. În Dolj a nins abundent mai bine 24 de ore, iar stratul de zãpadă a depășit 30 de centimetri.

Buzău, Dâmbovița, Dolj sau Alba au fost doar patru din cele 27 de județe aflate sub incidența codului galben de ninsori și vânt puternic. Avertizarea expiră astăzi în jurul prânzului, iar de la noapte sunt așteptate temperaturi foarte scăzute.

Nici Capitala n-a fost ocolită de valul de precipitații, primăriile de sector alături de PMB lucrând toată noaptea pentru eliberarea arterelor principale de zăpadă.

Încă de ieri a început să ningă în Banat, Oltenia şi Muntenia, iar pe parcursul nopţii precipitaţiile au cuprins şi estul ţării. Cum a început să ningă, au apărut şi problemele în trafic. Autostrada Bucureşti-Piteşti a fost închisă în această noapte, iar pe mai multe drumuri naţionale se circulă cu dificultate la primele ore ale dimineții.

Toate drumurile naționale și autostrăzile sunt deschise circulației.

Vremea rea a produs serioase întârzieri în transportul CFR și a închis și școlile, peste 17.000 de elevi din Suceava, Brăila, Dâmbovița, Prahova și Timiș rămân astăzi acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri