Românii din Fâșia Gaza cer ajutorul autorităților de la București

Data publicării:
19112012 20lunculescu-34221

Avem şi noi cetăţeni în regiune, suntem profund îngrijoraţi! Nu întâmplător am pus din nou în funcţiune celula de criză de câteva zile, pentru a ne asigura că reprezentanţii noştri diplomatici, consulari, din regiune şi de la Ramallah şi din Israel acordă tot sprijinul necesar atunci când apar situaţii şi apar solicitări din partea românilor, româncelor şi copii lor din familiile mixte, care au nevoie de sprijin. Există nişte solicitări de sprijin consular şi le dăm curs cât se poate de repede”, a declarat ministrul la RFI.

„Există cereri de asistenţă consulară şi le dăm curs cât mai repede posibil. (...) Există o evidenţă, sunt 120 de români în Gaza, în special femei şi copii din căsătorii mixte. Şi mai sunt ți de partea cealaltă, sunt evrei originari din România , care au cetăţenia română”, a precizat ministrul.

Israelul a acordat grupării Hamas un ultimatum de 36 de ore, pentru a înceta atacurile cu rachete. În caz contrar, au precizat autoritățile de la Tel Aviv, teritoriul palestinian se va confrunta cu o ofensivă majoră. 98 de oameni au murit până acum în conflict, dintre care 95 de palestinieni.

România a mai organizat evacuări ale cetățenilor români din Gaza în vara anului 2007, când mișcarea Hamas a preluat controlul în Fâșia Gaza, și în ianuarie 2009, după ce Israelul a declanșat o ofensivă în teritoriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri