Roșia Montană, a 11-a săptămână de proteste. Mii de oameni sunt așteptați în stradă

Data publicării:
proteste universitate rosia montana ziua 2-4

Fie că sunt pro sau contra proiectului, locuitorii din marile oraşe ale ţării, dar şi din Bucureşti nu vor să renunţe la manifestaţiile organizate în centrele oraşelor până când dorinţele nu le vor fi ascultate de către autorităţi.

În Capitală, protestatarii şi-au format deja un nou deviz pentru această săptămână. Pe o pagină de socializare ei anunţă că: „În duminica aceasta stăm pe loc, dar nu ne oprim aici. Dăm cu petul în asfalt, până când le va suna politicienilor apa cu cianură în cap. Jandarmii încearcă să ne intimideze, dar suntem pe poziții, nu ne retragem și rămânem pașnici. Nu cedăm, nu capitulăm. Ne exersăm împreună determinarea".

Duminica trecută, în Capitală, marşul celor care care protestau faţă de proiectul de la Roşia Montană s-a încheiat cu incidente. Mai multe persoane s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. Poliţiştii au fost nevoiţi să dea cu spray lacrimogen pentru a-i linişti pe protestatari.

Incidente s-au înregistrat și la Cluj-Napoca protestatarii spun că au fost luați pe sus de jandarmi, fără nicio explicație. Oamenii legii au spus, însă, că doar au încercat să-i legitimeze, pentru că încurcau circulaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri