Șapte ani de închisoare. Marius Petcu, la Digi24: Sunt consternat, este o mare nedreptate

Data publicării:
12022013 20petcu-49068

ACTUALIZARE ORA 17:25 Marius Petcu a fost ridicat de trupele de mascați SIAS de la domiciliu pentru a fi dus în arestul Poliției Capitalei. El poate rămâne aici şi câteva zile, până se va decide la care penitenciar va fi dus - Jilava sau Rahova.

Întrucât nu are vârsta de 60 de ani, Marius Petcu va putea cere eliberarea condiționată din închisoare numai după ispăşirea a două treimi din pedeapsa de şapte ani de închisoare.

Înainte de a fi ridicat de la domiciliu, el şi-a reafirmat nevinovăția.

ACTUALIZARE ORA 15:15 Marius Petcu îşi va petrece următorii şapte ani în închisoare, au decis judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Curtea supremă a menținut astfel sentința dată de Tribunalul Bucureşti şi de Curtea de Apel.

La sfârşitul anului 2011, Marius Petcu a fost condamnat la şapte ani de detenție de Tribunalul Bucureşti. Decizia a fost menţinută şi de Curtea de Apel, astfel încât decizia de marţi este definitivă.

Marius Petcu a fost acuzat că, în perioada 2009-2011, în calitate de preşedinte al Federației Sanitas, ar fi primit de la un om de afaceri - denunțător în acest caz -, suma de 1,4 milioane de lei în schimbul unui contract. Marius Petcu a fost prins în flagrant de procurori în martie 2011 în timp ce primea 40.000 de euro mită. A fost arestat şi ulterior eliberat, pe 20 iunie 2011.

Marius Petcu: „Sunt consternat, sunt hărțuit, e o mare nedreptate”
Fostul lider al Federației Sindicale Sanitas şi al CNSLR Frăția a fost închis de îndată, potrivit legii. Cu puţin timp înainte, Marius Petcu a declarat în exclusivitate la Digi24 că este pregătit să fie încarcerat, dar că se va consulta cu avocatul dacă se predă sau va aştepta să fie ridicat de poliție.

Sunt consternat. Consider că marea nedreptate care mi s-a făcut iniţial a fost dusă la final în baza unei comenzi politice iniţiale, iar mişcarea sindicală a fost pusă cu botul pe labe”, a declarat Marius Petcu la Digi24.

Este o mare nenorocire, bazată pe fapte ireale, pe declarații mincinoase, înscenări”, a adăugat el.Voi încerca să-mi strig nevinovăţia oriunde în ţară şi lumea asta.

El acuză că dosarul a ajuns complet „nejudecat” la Înalta Curte şi spune că nu a putut să îşi aducă nici un martor. „Aşa ceva nu se numeşte proces, a fost un simulacru, pentru a corecta ieşirile necontrolate ale mişcării sindicale”, susține Marius Petcu. „Colegii mei sunt terorizaţi, se tem că dacă mie mi s-a întâmplat aşa ceva, oricui i se poate întâmpla asta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri