Sari la conținut

Şase proiectile descoperite în curtea şcolii, după deschiderea anului şcolar

Şase proiectile de calibrul 57 milimetri au fost descoperite, luni, în timpul unor lucrări în curtea şcolii din comuna ieşeană Oţeleni, după încheierea festivităţilor de deschidere a noului an şcolar. Proiectilele vor fi detonate într-un mediu securizat.

banci scoala agerpres

Foto: Agerpres

O echipă de muncitori lucra la amenajarea terenului de sport de la şcoala gimaniază din Oţeleni, iar în timpul unor săpături au fost descoperite mai multe proiectile, relatează News.ro.

La scurt timp, un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi a sosit la faţa locului, iar zona a fost securizată şi s-a trecut la scoaterea proiectilelor din pământ.

În total, au fost găsite şase proiectile. S-au luat măsurile specifice, astfel că nicio persoană nu a fost pusă în pericol. Festivitatea de deschidere a anului şcolar se terminase deja. Intervenţia nu a fost una dificilă, au fost scoase proiectilele şi au fost depuse în siguranţă în depozitul special de la Iaşi. Vor fi detonate“, au precizat reprezentanţii ISU Iaşi.

Operaţiunea de scoaterea a proiectilelor a decurs fără incidente, iar marţi, cursurile la şcoala din Oţeleni se vor desfăşura după programul normal.