Șeful ANSVSA, la Digi24: Garantăm că toată carnea din galantare este bună de consum

Data publicării:
Vladimir Manastireanu-Mediafax Foto-Alexandru Hojda

Potrivit lui Vladimir Mănăstireanu, toată carnea care este însoțită de facturi, de certificate sanitar-veterinare este bună de consum.

Toată marfa din magazine este controlată sanitar-veterinar și îi sfătuiesc pe clienți să cumpere numai din centre, piețe și să ceară bonul fiscal. Garantăm că tot ce este în galantare este bun de consum”, a declarat Vladimir Mănăstireanu. 

Vreau să cred că nu mai există marfă de la Avicola Călăraşi în supermarketuri şi că acestea le-au retras de la vânzare. În ţară sunt verificate şi magazinele mai mici. Este un volum imens de lucru, avem sute de oameni care merg la mii de unităţi. Încercăm să scoatem din magazine tot de la acea unitate până reuşim să infirmăm sau confirmăm informaţiile, în urma anlizelor. Rezultatele analizelor le vom avea marţi sau miercuri”, a mai spus acesta.

Inspectorii sanitar-veterinari au început controalele la mai mult de o lună după ce carnea de pui cu probleme ar fi fost refuzată de Selgros. Între timp, lanţul de magazine a retras de la vânzare peste 36 de tone de carne trimise de Avicola Călăraşi.

Potrivit procurorilor, Selgros ar fi trimis carnea neconformă la abatorul din Călăraşi când a văzut urmele de şoareci, iar acolo ar fi fost reambalată şi distribuită magazinelor mici din ţară. Cei de la Selgros neagă însă că ar fi returnat loturile de carne producătorului. „Acel lot neconform a fost distrus la Protan”, a precizat pentru Digi24 Alexandru Vlad.

Reprezentanţii lanţului de magazine Selgros, primul loc în care a ajuns carnea infestată, spun că au anunţat autorităţile încă din luna septembrie despre puii cu probleme.

Şeful Autorităţii pentru Siguranţa Alimentelor spune însă că nu a primit nici o notificare de la conducerea lanţului de magazine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri