Șeful Poliției: Iulia Ionescu e în drum spre București. Nu a fost victima niciunei infracțiuni

Data publicării:
fetita disparuta captura-1

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, fata ar fi stat la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din comuna Dorna Arini, din Suceava.


Actualizare 21.20. Șeful Poliției Române, Petre Tobă, a confirmat în această seară, într-o conferință de presă, că Iulia Ionescu a fost găsită, este în custodia polițiștilor și se află în drum spre București.

În cursul acestei după-amieze, în baza informațiilor obtinuțe de poliție, am reușit să stabilim că minora se află în județul Suceava și o echipă specializată de ofițeri din Direcția de Operațiuni Speciale a Poliției Române au reușit să identifice minora și se deplasează cu ea spre Bucureşti. Din datele de până acum, minora n-a fost victima niciunei infracţiuni”, a spus Petre Tobă.

Reuşita se datorează cooperării pe care poliția a avut-o cu toate structurile care au avut atribuții de căutare”, a spus șeful Poliției. El a confirmat că polițiștii au avut și sprijin din partea SRI.

De asemenea, Petre Tobă a mulțumit mass-media, populației și ONG-urilor care și-au oferit ajutorul pentru găsirea elevei. El a precizat că la 112 au fost făcute 46 de apeluri legate de cazul Iuliei, dar că nu în urma acestora a fost găsită fata. De asemenea, Petre Tobă a spus că șeful de tren nu are nicio implicare în acest caz și că fata a fost identificată în tren de polițiști.

________________________

Actualizare 20.50. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a declarat la Digi24 că, în urma informațiilor apărute în presă, potrivit cărora fata purta haine de călugăriță, a cerut din nou Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților să verifice din nou dacă Iulia a ajuns la una din mănăstirile din zonă.

Constantin Stoica a repetat că, până la aflarea veștii că adolescenta a fost găsită, nu a fost confirmată prezența fetei la nicio mănăstire din România.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că a vorbit cu duhovnicul fetei, care se afla în rugăciune, și că acesta nu a luat legătura cu Iulia de la plecarea ei de acasă.  

_______________________

Actualizare 20.30. Subprefectul de Vrancea, Misăilă Valentin, a declarat la Digi24 că inspectorul-șef al Poliției din județ a fost solicitat de Inspectoratul General al Poliției, pentru a pune la dispozitie un echipaj care s-o însoțească pe Iulia Ionescu până la granița județului Buzău. De-acolo, eleva urmează să vină la București însoțită de un echipaj de poliție al IGPR.

_______________________

Actualizare 20.10. Purtătorul de cuvânt al CFR Călători Alina Predescu a declarat la Digi24 că Iulia Ionescu a urcat în tren la Suceava și că își cumpărase bilet. Un  angajat al CFR Călători a recunoscut-o în gara Pașcani, la ora 16.53, și a anunțat poliția.

Polițiștii au urcat în tren la Bacău și au coborât, alături de Iulia, la Focșani. Nu se știe exact unde este fata în acest moment.

______________________

O informație neconfirmată oficial arată faptul că fata a fost găsită într-un tren. În urmă cu o oră-două a sunat-o pe mama sa, spunându-i că revine acasă. Iulia Ionescu plângea când a vorbit cu mama ei, căreia i-a cerut iertare.

Telefonul a fost dat în jurul orei 16.00. O oră mai târziu, Iulia a mai trimis un SMS mamei ei, prin care îi confirmă că revine la București.

Fata ar fi fost localizată într-un tren din zona Moldovei și se îndreaptă spre București, spun surse citate de Digi24. Ea ar fi fost văzută de un angajat al CFR.

Bărbatul a mers către fetiță, după care a sunat la 112, polițiștii au urcat-o într-un tren care vine spre București. Ea urmează să ajungă în scurt timp la Gara de Nord.

Iulia Ionescu, elevă de la Colegiul Naţional Sfântu Sava din Capitală, a dispărut de miercuri. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, a plecat dimineața spre şcoală, însă nu a mai ajuns la cursuri.

Poliţiştii au găsit un bilet adresat părinților, în care fata spunea că vrea să plece la mănăstire.

Fata i-a scris și duhovnicului ei un email în care spunea că ar vrea să ajungă la o mânăstire din Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri