Șofer de autobuz care transporta persoane în Italia amendat cu 31.000 de lei pentru mai multe nereguli

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Șofer de autobuz care transporta persoane în Italia amendat cu 31.000 de lei pentru mai multe nereguli. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac au amendat, joi, cu 31.000 de lei pentru nereguli la tahograf un şofer de 37 de ani, din Republica Moldova, care conducea spre Italia un autobuz cu 12 pasageri.

Tahograful este dispozitivul care înregistrează viteza autovehiculului, permiţând verificarea respectării timpului de odihnă şi de lucru şi a restricţiilor de viteză de către conducătorul auto.

În urma verificării cartelei tahograf, s-a constatat că şoferul utiliza cartela emisă pe numele altei persoane, iar pe cea proprie erau înregistrate şapte abateri cu privire la timpii de odihnă. Totodată, cartela nu fusese downloadată în sistemul electronic de 57 de zile calendaristice, fiind depăşit termenul legal cu 29 de zile, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Conducătorul autobuzului a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 31.000 de lei, fiind dispusă imobilizarea mijlocului de transport, până la punerea în legalitate.

Poliţia atrage atenţia conducătorilor autovehiculelor de transport pasageri şi marfă că respectarea timpilor de condus şi odihnă este în primul rând o măsură preventivă, în vederea scăderii numărului de evenimente rutiere pe fondul oboselii. 

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri