"Șoferii nu ascultă, am avut și 30 de mașini blocate într-o zonă, în zăpadă". ISU Galați face apel: Oamenii să stea acasă

Data actualizării: Data publicării:
politie pe drum inchis de zapada
Drumuri închise în mai multe județe unde este viscol și ninge abundent. FOTO: INQUAM PHOTOS - Casian Mitu

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, unul dintre județele aflate sub avertizare cod roșu de viscol și ninsoare, fac apel la oameni să amâne orice deplasare, chiar dacă au mașini echipate de iarnă. Purtătorul de cuvânt al instituției a atras atenția că oamenii nu ascultă recomandările și așa se ajunge la situații în care mașinile rămân blocate în zăpadă.

Eugen Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Galați, a declarat la Digi24 că au fost primite "peste 1.800 de apeluri de urgență, sunt oameni care semnalează că au rămas fără energie electrică, sau că sunt copaci căzuți pe mașini și pe case."

Pompierii intervin la peste 100 de copaci căzuți.

"Fac apel către oameni să rămână acasă pe perioada codului roșu, să amâne orice deplasare! Să se deplaseze doar pentru urgențe și să sune la 112. Încercăm să ajutăm. Avem o gravidă, un copil cu febră și vărsături și o fractură, unde încercăm să ajungem cu șenilata, dar drumul e impracticabil din cauza zăpezii. Misiunile sunt în desfășurare.

Oamenii să nu mai plece la drum indiferent că au mașina echipată. Să amâne orice deplasare", a fost apelul lui Eugen Chiriță.

Reprezentantul ISU Galați a menționat că oamenii "nu prea ascultă" recomandările. "Au fost cazuri în care am avut și 30 de mașini blocate în anumite zone, le-am deblocat, încercăm să nu mai perrmitem ieșirea din localitate și accesul la drumuri județene și naționale."

Drumurile din județ sunt închise pe perioada codului roșu, până la ora 16.00.

 

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri