Şoferul unui microbuz şcolar a fost filmat când dădea jos cu forţa un copil din autovehicul. Poliţia i-a amendat pe părinţii copilului

Data publicării:
Microbuz școlar
Microbuz școlar. Foto: Digi24

Şoferul unui microbuz şcolar din judeţul Argeş a fost filmat în timp ce trage, folosind forţa, un copil de pe un scaun al autovehiculului şi îl dă afară din microbuz. După ce imaginile au fost postate pe o reţea socială, poliţiştii au făcut verificări, constatând că băiatul şi alţi elevi, rude cu acesta, l-au înjurat pe şofer, au făcut gălăgie şi mizerie în mijlocul de transport destinat transportului elevilor, motiv pentru care părinţii au fost amendaţi, relatează News.ro.

În imaginile publicate pe reţelele sociale se vede cum, în microbuzul plin cu elevi, un bărbat apucă de geacă un copil aflat pe un scaun şi îl trage afară, în protestele celor din jur.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Lasă-l, bre, că-l omori!”, îi spune bărbatului un martor la incident.

Bărbatul îl scoate pe copil pe uşa microbuzului spunându-i: „Nu vrei aşa! La mă-ta vrei aşa!”

Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, incidentul a avut loc în ziua de 12 ianuarie, fiind adus la cunoştinţa poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr.

„Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, mai mulţi minori, membri ai aceleiaşi familii, ar fi produs deranj şi ar fi murdărit, în repetate rânduri, microbuzul şcolar, şi ar fi adresat injurii şoferului, iar la data de 12 ianuarie, pe fondul acestor aspecte, conducătorul microbuzului şcolar l-ar fi dat jos pe unul dintre aceştia, un băiat de 13 ani, fără a-l lovi”, sunt concluziile verificărilor făcute de Poliţie.

Părinţii copiilor implicaţi în aceste incidente au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform art. 33 din Legea 61/1991, pentru neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj.

Conform poliţiştilor, în urma incidentului filmat nu există nicio sesizare sau plângere privind săvârşirea unor acte de violenţă, însă verificările continuă cu privire la acel eveniment.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri