Șoseaua din Munții Apuseni care concurează Transalpina și Transfăgărășan

Data publicării:
sosea muntii apuseni

Noua șosea face legătura între localitățile Bălcești și Răchițele. Înainte era doar un drum de pământ, impracticabil un cea mai mare parte a anului. După o investiție de peste patru milioane de euro, din fonduri europene, s-a transformat într-o adevărată atracție turistică, care dezvăluie peisaje rare.

„Foarte frumos. E bun de mers cu bicicleta în timpul verii. Eu fac asta aproape săptămânal. E bine că nu mai circulă maşinile mari pe acolo. E chiar de-a dreptul spectaculos. Îi invit pe toţi iubitorii de sport să meargă cu bicicleta ori pe jos”, a spus un localnic.

Dacă turiștii sunt încântați de peisaje, localnicii din Bălceşti şi Răchițele se bucură de aspectul practic al lucrurilor. Nu mai sunt nevoiţi să ocolească 60 de kilometri pentru a ajunge dintr-o comună în alta. Autoritățile locale au planuri mari pentru drumul de 14 kilometri și în acest an.

„Sunt câteva zone din care priveliştea este absolut superbă şi atunci cele două-trei zone le vom exploata, vom face pe margine un loc de popas unde oamenii pot să îşi facă nişte poze”, a spus Viorel Crainic, primar comuna Beliş.

Avantajaţi se consideră şi proprietarii de pensiuni din zona lacului Beliş-Fântânele.

Foarte mult ne-am bucurat că s-a reuşit să se realizeze. Toate lumea pornea, drumul nu era făcut mergeau pe jos până într-un loc şi nu ajungeau până în Răchiţele. Zona e foarte frumoasă, sunt foarte frumoase peisaje de văzut”, a spus Dorina Bâlc, proprietar de pensiune agroturistică.

În 2014, în comuna Beliș vor mai fi amenajate, tot pe fonduri europene alte două drumuri turistice, fiecare având un cost de peste un milion de euro. Autoritățile locale speră să atragă în acest fel mai mulți turiști în zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri