Surse: La „Ferma Dacilor” ar fi fost folosite reșouri la mansardă. Centrala se stricase

Data actualizării: Data publicării:
TOHNAI - URMARI INCENDIU - 27 DEC 2023
Urmări ale incendiului de la „Ferma Dacilor”, Tohani, județul Prahova. Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Martori ai incendiului devastator de la pensiunea „Ferma Dacilor” din Tohani spun că erau defecțiuni la centrală și că ar fi fost folosit un sistem improvizat pentru încălzire. De asemenea, surse Digi24 susțin că, din relatările martorilor, existau probleme la centrala pentru încălzire și s-au folosit „reșouri” la mansardă.

Surse Digi24 au declarat că dintre cei audiați marți, o persoană a făcut referire la probleme la centrala pentru încălzire și că s-au folosit „reșouri” la mansardă. Autoritățile nu au găsit până în prezent reșouri sau bucăți din ele printre ruine, ori că acestea ar fi fost băgate în priză atunci.

Un incendiu a avut loc în a doua zi de Crăciun la „Ferma Dacilor”, o pensiune din Gura Vadului, care s-a făcut scrum marți dimineața. Șapte persoane au murit, iar o alta este dată dispărută și căutată de autorități.

A şaptea victimă, un copil, a fost identificată cu ajutorul unor analize ADN, au declarat pentru News.ro surse din rândul salvatorilor. De asemenea, s-au recoltat probe ADN de la toate victimele şi sunt identificate parţial, a precizat Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Salvatorii spun că echipajele care se află în teren au mari dificultăţi în a distinge ce poate fi cadavrul unei persoane şi ce sunt resturi de obiecte şi lemn carbonizat, având în vedere că totul este distrus de foc. Între timp, în dosar au loc audieri, iar cercetarea se face in rem, faţă de fapte.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri