Suspecții din „Jaful secolului” au fost denunțați de apropiați

Data publicării:
radu dogaru - tablouri - 6144343-AFP Mediafax Foto-DANIEL MIHAILESCU

„Precizăm că inculpatul Procop Adrian a mai fost implicat (alături de inculpatul Dogaru Radu) într-o încăierare care a avut ca rezultat decesul numitului F.V. (...) este învinuit pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, potrivit unui rechizitoriu DIICOT.

Declaraţiile date de ceilalţi inculpaţi din dosar au scos la iveală rolul jucat de Procop în furt, dar şi relaţia apropiată pe care o avea cu cel considerat liderul grupării.

„Pe Adrian Procop l-am cunoscut în România în vara anului 2012, când am fost în vizită la Radu Dogaru acasă, în comuna Carcaliu. Atunci am observat că Adrian Procop era un om de-al casei”, a declarat un alt învinuit.

Fosta concubina a lui Radu Dogaru le-a spus procurorilor că acesta din urmă şi tânărul arestat în Anglia au pătruns în muzeul din Olanda şi au luat cele şapte opere de artă evaluate la zeci de milioane de euro. Ulterior, a rămas în străinătate, spre deosebire de ceilalţi trei, care au revenit în România. Anchetatorii aşteaptă de la el informaţii legate de soarta tablourilor, după ce în dosar au apărut informaţii contradictorii.

„Eu cred că, repet acest lucru, persoana din interior care a coordonat şi l-a ajutat să intre, este cea care este responsabilă pentru acest furt. Să nu fim naivi”, este de părere Cătălin Dancu, avocat.

Tablourile furate erau asigurate pentru suma de 18 milioane de euro, despăgubire pe care proprietarul a încasat-o deja, după cum susţin avocaţii românilor acuzaţi de furt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri