Trafic de droguri din camera de cămin

Data publicării:
mascati politia

Canabis si ecstasy vândute, la discreţie, direct în camera de cămin! S-a întâmplat luni la rând la Timişoara, unde mai mulţi studenţi din Târgu Jiu au fost ridicaţi, săptămâna aceasta, în cadrul operaţiunii Ziua Z de combatere a criminalităţii organizate.

Anchetatorii au filat gruparea în care erau implicate zeci de persoane, iar referatele prin care procurorii au obţinut arestarea nucleului format din nouă bărbaţi descriu, pe larg, modul de operare - cum cumpărau drogurile de pe Dark Net, dar şi limbajul codat folosit pentru a evita să fie prinşi.

Operațiunea „Ziua Z” a însemnat, la Timișoara, destructurarea unei ample rețele de traficanți de droguri, care îi alimenta pe studenții de la Drept și Medicină chiar în caminele studențești.

Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT: E o acţiune pe care am gândit-o de mai bine de un an şi pe care încercăm să o operaţionalizăm de două luni şi ceva.

Filajele și interceptările realizate de anchetatori în tot acest timp arată că suspecții foloseau un limbaj codat, pentru a evita să fie prinși.

Limbajul codat al suspecților

Suspect: Treci pe la mine?
Bărbat: Manânc ceva și vin!
Suspect: Mi-aduci și mie 10 lei!?
(sursa: dosar)

Anchetatorii au descoperit că cei 10 lei erau, de fapt, 10 grame de canabis.

Caterina Ledrer, jurnalist Digi24: Filajele realizate de anchetatori au aratat că tranzacţiile aveau loc chiar în căminele studenţeşti unde erau cazaţi membri reţelei, studenţi la Medicină sau la Drept. Nu de puţineri ori, suspecţii erau ajutaţi de colegii de cameră.

Trafic de droguri în camin

Suspect: Te duci la parter la camera 008.
Bărbat: 008? Așa!
Suspect: Și-l cauți pe Mielul, îi spui ca te trimisă grasu' până acolo! Că eu nu sunt în cămin.
(sursa: dosar)

Substanțele interzise erau, de multe ori, cumpărate de pe DarkNet și primite în mai multe tranșe, în cantități mici, prin Poștă, tocmai pentru a nu atrage atenția, explică anchetatorii. Nouă dintre membrii grupării au fost arestați preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri