Traian Băsescu la Chișinău: Parafarea acordului cu UE nu e o opțiune definitivă. Până la integrare drumul e lung

Data publicării:
basescu timofti mfax 1

Parafarea acordului de asociere nu este o opțiune definitivă, vreau să subliniez acest lucru”, a avertizat președintele, adăugând că „până la integrare drumul e lung și dificil”.

În opinia președintelui, „entuziasmul reușitei trebuie să fie combustibilul pentru a depăși dificultățile” care se vor ivi pe parcursul integrării.

Traian Băsescu a amintit că România a avut nevoie de 14 ani, de la semnarea acordului de asociere până la aderarea în Uniunea Europeană. Acordul a fost semnat în 1993, iar România a fost primită în UE în 2007.

„Anul acesta, România va avea exporturi de 50 de miliarde de euro. Asta aduce pentru economie parteneriatul cu UE. Vreau să cred că până în luna martie, cetățenii Republicii Moldova vor circula liber în Uniunea Europeană. Va fi un lucru pe care fiecare cetățean îl va simți. Libera circulație a cetățenilor, alături de libera circulație a mărfurilor vor da Republicii Moldova o perspectivă de dezvoltare temeinică. România mulțumește cetățenilor Republicii Moldova, Guvernului Filat, Guvernului Leancă, și tuturor celor care au susținut drumul Moldovei către Uniunea Europeană”, a transmis Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri