Traian Băsescu: Nu există stat civilizat care, dacă are nevoie, să nu poată supraveghea comunicațiile pe internet

Data publicării:
tineri internet

„Pot spune că nimeni nu urmărește oamenii obișnuiți. Sunt ascultați sau supravegheați cei suspecți de terorism sau, dacă s-au făcut greșeli eventual în culegerea de informații la nivel politic, ele trebuie corectate. Nu ar îndrăzni americanii pe teritoriul României să se descurce singuri, structurile noastre și-ar da seama imediat. Avem un parteneriat în care schimbăm informații. Nu avem motive de suspiciune”, a spus președintele.

„Eu nu aș lua sută la sută de bune informațiile lui Snowden. Pare a fi un om inteligent, dar într-o dificultate extraordinară și caută să creeze o breșă prin care să se strecoare de pe aeroportul din Moscova”, a subliniat el.

„Nu există stat civilizat care, dacă are nevoie, să nu poată supraveghea comunicațiile pe internet. Dacă structurile statului, cu mandat de la judecător, pun sub supraveghere comunicații, ar fi un risc dacă le-ar utiliza și le-ar face publice. Dacă singurul subiect e securitatea, nimeni nu poate trăi în naivitate în ziua de astăzi”, a explicat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri