Un bărbat a dispărut după ce a fost înghițit de apele Mureșului

Data publicării:
29032013-2013-04-15-12h59m32s159

Puţin înainte de ora două, pompierii şi-au pus vestele de salvare şi au plecat pe râu cu o barcă pneumatică să-l caute pe şoferul maşinii scufundate. Bărbatul, un fost polițist, a vrut să treacă din localitatea Blandiana în Acmariu pe un pod plutitor, ca să mai scurteze drumul spre casă. Pe la jumătarea râului însă, unul din cablurile care susţineau podul s-a rupt şi maşina s-a scufundat. Două oameni se aflau la bord în acel moment: şoferul şi administratorul brudinei.

„Când am fost la jumătatea apei s-a auzit ceva pocnind, s-a rupt ceva și s-a înclinat brudina și ne- am dus pe apă la vale. Șoferul a ieșit din mașină era în cabină, a ieșit din cabină și a sărit în apă”, povestește Viorel Bucur, administratorul brudinei.

Administratorul nu a sărit însă, dar s-a agăţat de pod şi a început să ţipe după ajutor. Un localnic din zonă l-a auzit şi a alertat autorităţile. Tot el le-a dat pompierilor mai multe detalii şi despre şofer.

„L-am văzut cum s-a băgat în apă, pe apă în jos și tot se băga ieșea și apoi nu l-am mai văzut”, spune localnicul.

„El probabil a vrut să înoate să ajungă la mal, că el știe foarte bine să înoate. Curenții fiind foarte mari cu siguranță nu l-au lăsat să vină spre mal”, spune soția bărbatului dispărut.

„O intervenţie cât de cât dificilă, deoarece Mureşul este mare am avut un cod galben să se depăşească cotele de atenţie”, declară plt. Alina Bal, ISU Alba.

Legătura dintre cele două localităţi se face pe podul plutitor de mai bine de 30 de ani, iar acesta este primul accident grav.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri