Un câine plimbat fără botniță a omorât o pisică pe o stradă din Brăila. Stăpâna lui a primit o amendă uriașă

Data actualizării: Data publicării:
umbra unui caine plimbat in lesa
O femeie de 53 de ani, din Brăila, a fost amendată cu 1.600 lei, după ce câinele ei cu potenţial agresiv a omorât o pisică, în timp ce era plimbat fără botniţă. Foto: Profimedia

O femeie de 53 de ani, din Brăila, a fost amendată cu 1.600 lei, după ce câinele ei cu potenţial agresiv a omorât o pisică, în timp ce era plimbat fără botniţă.

În urma unor înregistrări video apărute pe internet, în care se observă atacul câinelui asupra pisicii, în prezenţa stăpânei câinelui, Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a deschis o anchetă, potrivit Agerpres.

„Având în vedere imaginile apărute în mediul online, Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a stabilit că în 10 septembrie, o femeie de 53 de ani, din Brăila, şi-ar fi plimbat câinele cu potenţial agresiv pe domeniul public, fără ca animalul să poarte botniţă şi nu ar fi luat măsurile necesare prevenirii atacului canin asupra unei pisici domestice.

Poliţiştii au verificat şi modul de deţinere al animalului în cauză, fără a fi constatate nereguli. Femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.600 de lei, conform prevederilor art. 18 alin. 1 lit. a) şi e) din O.U.G. nr. 55/2002”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brăila.

Polițiștii îi îndeamnă pe oameni să respecte legislaţia prvind protecţia animalelor, precum şi pe cea referitoare la câinii periculoşi sau agresivi, „în special în ceea ce priveşte accesul pe domeniul public al exemplarelor canine cu potenţial agresiv care trebuie să fie însoţite de către persoane care îndeplinesc condiţiile legale, iar câinii să fie ţinuţi în lesă şi să poarte botniţă”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri