Apel fals | Un copil a sunat la 112 anunțând că a căzut într-un canal. A vorbit 35 de minute cu dispecerul și a fost căutat patru ore

Data actualizării: Data publicării:
copil canal 060819 (5)

Au fost căutări de amploare în Capitală, marți după-amiază. Salvatorii au încearcat să dea de un copil de 9 ani, care a sunat la 112 și a anunțat că a căzut într-un canal. A făcut apelul la 112 în jurul orei 14:30 și nu fusese localizat nici după aproape 4 ore. Ulterior, s-a dovedit că apelul a fost fals.

Un copil de nouă ani a pus pe jar serviciile de urgență din Capitală, după ce a sunat la 112 și a anunțat că a fost închis într-o gaură de canal. 35 de minute a vorbit la telefon cu dispecerul 112 și a povestit că este în sectorul 4, blocat într-un canal, peste care a fost tras capacul. 70 de polițiști din trei sectoare, pompieri, polițiști locali și angajați ai companiei de apă au ridicat fiecare capac de canal, timp de patru ore. L-au găsit, până la urmă, acasă, și i-au amendat părinții cu 500 de lei. Copilul nu era la primul apel fals către 112.

ACTUALIZARE 19:00 Apelul a fost fals, a anunțat la Digi24 secretarul de stat în MAI Raed Arafat. Copilul a fost găsit de poliție la domiciliu, după ce au fost mobilizate forțe impresionante pentru a-l căuta. Acum, părinții vor fi amendați, cel mai probabil, pentru gluma proastă pe care a făcut-o copilul.

Copilul a dat o adresă falsă atunci când a sunat la 112. Când forțele de ordine au ajuns la respectiva adresă, s-a dovedit că familia care locuia acolo nu avea copii. Copilul cu apelul fals locuia însă pe aceeași stradă.


Potrivit ISU București-Ilfov, din momentul apelului la 112, între copil și echipele din dispecerat, respectiv operator 112 și dispecer ISU, a fost purtată o conversație neîntreruptă timp de 35 de minute, pe durata căreia au fost solicitate și alte date care să permită identificarea acestuia. 

Potrivit reporterului Digi24 Ioana Ciurlea, după 35 de minute apelul s-a întrerupt, iar dispecera de la 112 nu a mai reușit ulterior să apeleze numărul de telefon.

Copilul a sunat, marți, la ora 14:38, la 112 și a anunțat că se află într-un canal, sub carosabil, în zona cartierului Apărătorii Patriei din București și că ar fi fost împins acolo de un alt copil, care ulterior a pus capacul, a anunțat ISU București-Ilfov.

Au fost alertate cele mai apropiate resurse de intervenție, de la Detașamentul Apărătorii Patriei, ulterior numărul acestora fiind suplimentat cu alte echipe de pompieri din apropiere, inclusiv Detașamentul Special de Salvatori.

La fata locului, au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din pompieri, polițiști, jandarmi, polițisti locali din Sectorul 4 București și Apa Nova.

A fost verificată strada Măceșului, unde susținea copilul că se află, iar ulterior aria de căutare a fost extinsă semnificativ, pe fiecare stradă în parte, până la bulevardele Metalurgiei și Berceni, prin ridicarea capacelor de canal.

La ora transmiterii știrii, angajații ISU București-Ilfov continuă căutările, scrie Mediafax.

Se ia însă în calcul și ipoteza ca apelul la 112 să fie o glumă proastă, totuși, căutările continuă și a fost extinsă zona de căutare, fiind ridicate toate capacele de canal.

Nu există deocamdată informații despre localizarea apelului, toate informațiile transmise presei vin dinspre pompieri.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri