Un deținut a fost omorât în penitenciarul Iași. El ceruse taxă de protecție

Data publicării:
23012013 20iasi-45244

Actualizare:Potrivit MEDIAFAX, marţi seară doi deţinuţi, în vârstă de 38 de ani, respectiv 31 de ani, au cerut taxă de protecţie de la doi colegi de celulă, spunându-le ca până a doua zi dimineaţă să le dea banii.

„Cei doi deţinuţi au cerut taxă de protecţie de la doi colegi de celulă şi au solicitat ca banii să le fie viraţi cel târziu în dimineaţa asta (miercuri dimineaţă - n.red.). Cum nu au primit banii, în cursul dimineţii i-au abordat din nou, iar de aici a început conflictul. S-a ajuns la ameninţări, iar cei cărora li s-a cerut taxa de protecţie au ripostat violent, lovindu-i pe deţinuţii care solicitaseră banii. Agresorii sunt cercetaţi pentru omor”, a declarat Carmina Pascal, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi.

Deocamdată nu se cunoaşte suma cerută drept taxă de protecţie, adăugând că ancheta procurorilor este în desfăşurare.

Un deţinut al Penitenciarului Iaşi a murit după ce a fost lovit cu un scaun de către un coleg de celulă, iar un alt deţinut a fost înjunghiat şi transportat la spital.

______________________

Un altul a fost rănit și este în stare gravă la spital.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Incidentul s-a produs într-o celulă de maximă siguranță. Două grupuri s-au luat la ceartă, miza ar fi reprezentat-o taxele de protecție cerute familiilor.

Gardienii au intervenit imediat.

Medicii SMURD au sosit la fața locului și au încercat resuscitarea, dar în zadar.

Bărbatul decedat ar fi fost lovit cu un scaun, celălalt are plăgi deosebit de grave.

Cel care urma să colecteze taxele era chiar deținutul care a murit. Celălalt bărbat, rănit, îi sărise în ajutor.

Bărbatul decedat avea 38 de ani și fusese condamnat la 20 de ani pentru omor. Celălalt bărbat are 31 ani, este închis pentru furt. Agresorii sunt închiși pentru omor, respectiv tentativă de omor deosebit de grav.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri