Sari la conținut

Un nou purtător de cuvânt la Patriarhie: Dorim să ne extindem echipa de comunicare

 

FOTO Vasile Bănescu

„Din ziua de 16 noiembrie 2015, echipei de la Biroul de presă al Patriarhiei Române i s-a alăturat domnul consilier patriarhal Vasile Bănescu, realizator de emisiuni la TRINITAS TV, care va prelua responsabilitatea de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Părintele consilier patriarhal Constantin Stoica și părintele consilier patriarhal Ciprian Apetrei își desfășoară în continuare activitatea la Biroul de presă al Patriarhiei Române împreună cu părintele inspector eparhial Bogdan Teleanu.

În viitorul apropiat, la începutul lunii decembrie, intenționăm să organizăm o întâlnire informală cu toți colaboratorii din media ai Patriarhiei Române”, a comunicat Patriarhia.

"Se poate conta pe o înnoire a comunicării, pe promptitudine, pe o implicare mai mare a Bisericii în zona comunicării. Asta este limpede. Dorim să ne extindem echipa de comunicare, inclusiv prin cooptarea unor buni comunicatori. Suntem, ca să spun așa, în fața unui nou început", a declarat Vasile Bănescu, pentru Agerpres.

El a precizat că aceasta a fost inițiativa patriarhului Daniel.

"Evident, a fost o schimbare necesară, probabil că trebuia făcută de mai demult. Orice înnoire e binevenită atunci când nu trece mult timp de așteptare. Schimbarea unei persoane nu înseamnă vinovăția persoanei precedente. Dar înnoirea e mereu firească", a precizat Bănescu.

El a menționat că se lucrează la noua strategie, care urmează să fie supusă unei dezbateri la nivelul Patriarhiei.

"Aceasta va presupune inclusiv organizarea, din când în când, cu o anumită ritmicitate, a unor conferințe de presă la care să participe și Părintele Patriarh", a mai spus Vasile Bănescu.

După tragedia din Colectiv, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei declara, la Europa FM că au fost preoţi prezenţi la locul tragediei, dar cu discreţia necesară.

Cât despre absenţa patriarhului Daniel acolo, părintele Constantin Stoica preciza că acesta s-a rugat la Sfânta Liturghie şi nu a umblat după imagine.

Pe aceeași temă