Vasile Bănescu rămâne purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Precizările Cancelariei Sfântului Sinod

Data publicării:
vasile bănescu
Sfântul Sinod a decis joi reorganizarea Biroului de Presă al Patriarhiei Române. Foto: Vasile Bănescu / Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cancelaria Sfântului Sinod anunţă că Vasile Bănescu rămâne purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române și face precizări despre reorganizarea Biroului de presă, într-un comunicat transmis vineri, după „interpretările din spațiul public”.

Cancelaria Sfântului Sinod anunţă, vineri, că Vasile Bănescu rămâne purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

„Întrucât în urma difuzării comunicatului de presă oferit ieri de Cancelaria Sfântului Sinod au apărut în spațiul public interpretări eronate referitoare la prezența în funcție a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, precizăm că domnul Vasile Bănescu ocupă în continuare funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Romane în cadrul Biroului de Presă și Relații Publice al Patriarhiei”, se spune în comunicatul de presă.

Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române precizează că „reorganizarea Biroului de presă”, nu înseamnă că Vasile Bănescu este demis, „ci îmbunătățirea activității acestui sector prin cooptarea și a altor specialiști în comunicare, inclusiv clerici”.

Cu o zi în urma, Cancelaria anunţa deciziile luate în urma şedinţei Sfântului Sinod, iar una dintre acestea îl viza pe Vasile Bănescu.

„Întrucât opiniile personale ale dlui. Vasile Bănescu nu sunt echivalentul unui comunicat de presă oficial al Patriarhiei Române, începând cu data de 1 martie 2024, comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea Biroului de Presă al Patriarhiei Române”, a transmis, joi, Cancelaria Sfântului Sinod.

Vasile Bănescu a precizat că nu va fi demis din funcţia de purtător de cuvânt, fiind vorba despre asumarea comunicatelor importante de către Cancelaria Sinodului.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri