Sari la conținut

Un scriitor l-a felicitat pe Klaus Iohannis că s-a așezat la "Masa Tăcerii"

Poetul Florin Iaru îl felicită pe Facebook pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că s-a aşezat la ”Masa Tăcerii”, monumentul care face parte din Ansamblul Sculptural ”Constantin Brâncuşi” de la Târgu-Jiu, considerând gestul unul normal, scrie News.ro.

14639783_1661057567518076_1490956531038759203_n

”Am cam lipsit din peisaj, n-am apucat «să văd», dar ţin să-l felicit pe preşedinte că s-a aşezat la Masa Tăcerii. După ce vor trece bancurile şi insultele, va rămâne ca unul din cele mai normale gesturi cu putinţă. Că exact ăsta e rostul acelui monument. Nu să te iscăleşti pe el şi nici să baţi câmpii”, a scris Florin Iaru. 

Preşedintele Klaus Iohannis a fost fotografiat, vineri, în timp ce stătea pe un scaun de la ”Masa Tăcerii”, una dintre operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central din Târgu Jiu, în zonă fiind inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu atingă operele artistului.

Însă vizita președintelui la Târgu Jiu a provocat și reacții negative. PMP Constanţa vrea ca lui Klaus Iohannis să i se interzică să se urce sau să se aşeze pe monumente sau opere de artă din judeţ.

Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a depus, luni, un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în următoarea şedinţă a CJ, prin care preşedintelui Klaus Iohannis să i se interzică să se urce sau să se aşeze pe monumente istorice, vestigii, statui sau opere de artă din judeţ, după ce săptămâna trecută şeful statului s-a aşezat pe un scaun de la “Masa Tăcerii” a lui Constantin Brâncuşi.

Klaus Iohannis a participat împreună cu premierul Dacian Cioloş, vineri, la Târgu Jiu, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu din octombrie 1916, care a permis retragerea populaţiei şi autorităţilor în Moldova în Primul Război Mondial.

Evenimentul s-a desfăşurat în Parcul Central din oraş, lângă Coloana Infinitului.