Video Un șofer a tăiat calea unui microbuz care s-a răsturnat încercând să evite impactul. O persoană a murit, dar nu este considerat vinovat

Data actualizării: Data publicării:
imgini cu un microbuz care se rastoarna
Un șofer a tăiat calea unui microbuz care s-a răsturnat încercând să evite impactul. Foto: Captură TV Digi24

Un accident grav din Galați, în urma căruia o persoană a murit și alte patru au ajuns la spital, ridică o mulțime de semne de întrebare în ceea ce privește vinovatul. Cu toate că o cameră de supraveghere arată clar că o mașină i-a tăiat calea șoferului microbuzului, pentru că cele două vehicule nu s-au lovit, nu există accident, deci șoferul mașinii care a ieșit în drum nu poate fi tras la răspundere.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere de pe Drumul Național 25 se vede cum o camionetă iese brusc dintr-o benzinărie, fără să se asigure. La câteva secunde, apare și un microbuz în filmare. Ca să evite impactul, șoferul a tras de volan și s-a răsturnat pe câmp. Un pasager și-a pierdut viața, iar alte patru persoane au fost rănite grav. Polițiștii au deschis un dosar penal, dar șoferul camionetei, cel despre care și martorii susțin că ar fi vinovat, nu va fi tras la răspundere, pentru că cele două mașini nu s-au lovit.

Lucian Diniță: Nu a existat niciun contact, indiferent ce vorbim noi, responsabilitatea pentru vătămarile corporale și mai ales decesul, aparțin soferului de microbuz. Astfel de situații există de zeci de ori, mii de ori în Capitală, în țară. Atâta timp cât nu e acel contact, nu poate fi pusă în discuție vinovăția sau cercetarea penală a celui care, presupus a ieșit prea mult, sau nu a acordat prioritate.

Potrivit legii, șoferul care nu acordă prioritate poate fi tras la răspundere doar dacă mașina lui este implicată în accident.

Lucian Diniță: Deși pare cinic, la un moment dat mai bine dai în el decât să încerci o astfel de variantă. Este vorba despre impreudență în conducere, sau pierderea controlului volanului, pentru cel implicat în accident, nu celălalt care poate spune, „am greșit, e adevărat, dar nu m-am atins de el!”.

Într-un accident similar a fost implicat și George Becali. Patronul FCSB a declarat că a intrat într-o depășire, iar mașina din față a făcut aceeași manevră. Ca să evite impactul, a tras de volan și a ajuns în șanț, fără să aibă loc o tomponare. Celălalt șofer nu a fost tras la răspundere.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri