Un șofer de 20 de ani, prins în timp ce circula cu 227 km/h, în Olt. Polițiștii au tras focuri de armă ca să-l oprească

Data publicării:
masina de politie pe strada
El a fost amendat cu peste 5.000 de lei şi i-a fost suspendat permisul pentru 270 de zile. FOTO: Shutterstock

Poliţiştii din Olt au urmărit un şofer de 20 de ani care circula cu 227 km/h pe Drumul Expres 12 şi au tras focuri de armă pentru a-l opri. El a fost amendat cu peste 5.000 de lei şi i-a fost suspendat permisul pentru 270 de zile, transmite News.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt au anunţat că poliţiştii Serviciului Rutier Olt, care desfăşurau activităţi pe Drumul Expres 12, în apropierea localităţii Bîrza, au depistat vineri, la ora 01.30, autoturism ce circula cu viteza de 227 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h.

„Deşi poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză. În cadrul activităţilor de urmărire, întrucât conducătorul auto nu s-a supus somaţiilor, poliţiştii au executat trei focuri de avertisment, cu armamentul din dotare. La scurt timp, autoturismul a fost depistat pe un câmp din afara localităţii Bîrza, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Mărunţei, judeţul Olt, care a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât şi cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative”, au precizat poliţiştii.

Sursa citată a menţionat că pe parcursul urmăririi, tânărul de 20 de ani a acroşat mai multe balize direcţionale amplasate pe Drumul Expres 12, dar nu au fost persoane rănite, ci doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost amendat cu 5.220 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 270 de zile.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri