Sari la conținut

Turistul căzut într-o prăpastie din Bucegi a fost recuperat în stare gravă

Turistul care a căzut într-o prăpastie pe un traseu din apropierea Vârfului Omu a fost recuperat de către salvamontişti, după o intervenţie de aproximativ patru ore, fiind în stare gravă, potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

ACTUALIZARE 20:00 - Haiduc a declarat pentru News.ro că turistul, în vârstă de 20 de ani, a suferit multiple traumetisme - craniene, de membre şi de coloană, fiind preluat de către salvamontişti în stare gravă şi transportat până la Cabana Piatra Arsă, de unde a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital.

Şeful Salvamont Buşteni a mai spus că echipele de salvatori au cerut ajutorul elicopterului SMURD, însă acesta nu a putut interveni din cauza vântului puternic.

Turistul făcea mountain biking în masivul Bucegi şi a căzut într-o prăpastie, prăpuşindu-se aproximativ 40 de metri, în zona Cerdacul Văii Cerbului, în apropiere de Vârful Omu, iar însoţitorii săi au cerut ajutorul salvamontiştilor.

Bărbatul se afla cu bicicleta pe munte pe un traseu foarte accidentat şi dificil, iar după ce a căzut, cei doi însoţitori ai săi au sunat cerând sprijinul autorităţilor.


Un turist, care se afla cu bicicleta sâmbătă după-amiază în Masivul Bucegi, a căzut într-o prăpastie 40 de metri, salvamontiștii plecând pe munte pentru recuperarea lui.

Șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că salvatorii montani au fost solicitați să intervină pentru recuperarea unui turist care a căzut cu bicicleta într-o prăpastie de 40 de metri, pe cerdacul Văii Cerbului, în apropriere de Vârful Omu.

Echipele de salvatori au plecat pe munte, intervenția urmând a fi una de durată, a precizat sursa citată.

 

Pe aceeași temă