V. Ponta, întrebat despre cererea de desfiinţare a DNA: Reprobabil ar fi să se ceară desfiinţarea Bisericii

Data publicării:
DNA usa sigla 5365726-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-9

Întrebat cum comentează declaraţiile prin care este susţinută desfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, premierul a răspuns că trăim într-o ţară democratică, unde fiecare poate să-şi spună părerea, bună sau proastă, fără să fie „omorât” de mass-media.

„Singurul lucru care mi s-ar părea într-adevăr reprobabil ar fi să facă cineva o cerere să desfiinţăm Biserica, cu ea ne-am născut de 2.000 de ani. Restul... Primim propuneri să înfiinţăm, să desfiinţăm Parlamentul, sau Guvernul, sau televiziunile...”, a spus Victor Ponta la un post de televiziune.

Premierul a spus că ştia despre afecţiunea pe care o are Nicușor Constantinescu şi despre faptul că acesta trebuia să plece din ţară.

„Evident că mă bucur că până la urmă l-au lăsat pe om să plece din ţară, la tratament, pentru că dacă murea aici nu cred că era o mare fericire", a adăugat Victor Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce dezavuează declaraţia liderilor PSD Constanţa prin care solicită desfiinţarea DNA printr-o măsură legislativă, precizând că presupune că şi conducerea centrală a PSD va avea aceeaşi poziţie.

Crin Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţia CJ Constanţa privind desfiinţarea DNA printr-o măsură legislativă şi dacă este de acord cu o astfel de idee.

„E o declaraţie a PSD Constanţa, nu a USL sau nu a PNL. Eu nu sunt de acord cu ea, e dreptul lor să o facă, dar eu cred că e o declaraţie care nu face bine PSD, e o declaraţie dată aşa în împrejurări mai tulburate şi categoric PNL dezavuează o asemenea formulă. Presupun că şi conducerea centrală a PSD o va dezavua”, a spus șeful PNL.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor făcute de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cu privire la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe care a numit-o „poliţie politică”, susţinând că ar trebui desfiinţată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri