Vacanța elevilor s-a terminat, în București se circulă bară la bară. Care sunt cele mai aglomerate zone

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie in bucuresti
Este haos în traficul din București odată cu reînceperea școlilor. FOTO: INQUAM PHOTOS - Cosmin Enache

Este haos în traficul din București odată cu reînceperea școlilor. Unul dintre cele mai tranzitate poduri a fost închis pentru reabilitare. În cel mai bun caz, lucrările la podul Grant vor fi gata în martie 2024. Chiar dacă autoritățile au venit cu tot felul de soluții, în special cu mai multe linii de tramvai, bucureștenii tot nu renunță la mașini. 

S-a încheiat prima din cele cinci vacanțe ale acestui an școlar. Elevii se reîntorc la școală, pentru modulul al doilea. Cei din București au avut o zi liberă în plus, cea de 27 octombrie, de Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul orașului.

Următoarea vacanță va fi cea a sărbătorilor de iarnă, între 23 decembrie 2023 și 7 ianuarie 2024. Anul viitor, în perioada 12 februarie - 3 martie, inspectoratele școlare județene își vor putea stabili așa numită „vacanța de schi”, care durează o săptămână.

Vacanța de primăvară va începe pe 27 aprilie și se va termina pe 7 mai. Elevii vor intra în vacanța de vară pe 22 iunie 2024, mai puțin cei din anii terminali. Cei de la liceu vor da Bacalaureatul, motiv pentru care încheie anul școlar pe 7 iunie. Cei de la gimnaziu încheie anul școlar pe 14 iunie, înainte de Evaluarea Națională.

Este primul an cu 5 module de învățare și 5 vacanțe. Însă nu este nimic nou în aglomerația din marile orașe, de la ora la care părinții își duc copiii la școală.

Potrivit datelor transmise de la Centrul de monitorizare a traficului de la Primăria București, luni dimineață sunt mai multe zone aglomerate în Capitală: podul Grant, Bulevardul Iuliu Maniu, intrarea de pe A1, Calea 13 Septembrie, Calea Giulești, Bulevardul 1 Decembrie, intrarea în București dinspre Șoseaua Alexandriei.

Primarul general a promis un sistem de semafoare inteligente în toată Capitala. Acum sunt doar câteva programate, astfel încât, dacă sunt mai multe mașini la intersecție, semafoarele să își modifice timpii pentru culoarea roșie sau verde.

În București, șoferii au petrecut anul trecut 4 zile și jumătate bară la bară în trafic.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri