Victor Ponta: Actualele opt regiuni de dezvoltare ale țării sunt prea mari

Data publicării:
harta-1

Astfel, regionalizarea ar trebui să ia în calcul un model cu zece sau doisprezece regiuni. Şeful Guvernului a mai spus că ar prefera ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să se desfăşoare odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale de anul viitor.

Premierul Victor Ponta nu este de acord cu ideea ca actualele regiuni de dezvoltare să se menţină şi după reforma administrativă. „Cred ca formula cu cele 8 regiuni nu e cea mai bună, dar nu știu să vă spun câte - 10, 12. Cele 8 actuale sunt mult prea mari pentru standardele europene”, a subliniat el.

Victor Ponta spune că Guvernul trebuie să decidă cu atenţie numărul viitoarelor regiuni, pentru a nu-i supăra pe preşedinţii de consilii judeţene.

„Probabil una dintre variante de 10, 12, dar nu vreau să intru în detalii, pentru că apar gelozii locale. Să nu ajungem la 41 regiuni”, a spus el.

Indiferent de numărul viitoarelor regiuni, pentru ca acestea să devină oficiale, este nevoie de modificarea Constituţiei. Care, crede premierul, ar trebui să aibă loc peste mai bine de un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri