VIDEO | Imagini șocante în România după o zi plină de furtuni

Data publicării:
inundatii1

Imaginile zilei vin din sud-vestul țării. Zeci de mașini a fost luate de ape în Caraș Severin, iar pe ulițe s-a intervenit cu barca. Pompierii au intins de asemenea o frânghie pentru a-i ajuta pe oamenii evacuați.

Trăim un început de vară atipic. Toată țara este sub atenționare de vreme rea, până duminică dimineață. Sute de gospodării au fost inundate, iar oamenii au pierdut culturile de legume din grădini. Ploaia puternică a măturat totul în cale și a creat torenți care au inundat drumuri și terenuri agricole. Până mâine dimineață este cod roșu de inundații pe trei râuri din Timiș și Caraș-Severin.

Avertizările de tip nowcasting de furtuni au curs aproape oră de oră. În Banat a plouat cu găleata, iar apa a umplut curţile, pivniţele, şi casele oamenilor, acoperind totul cu un strat gros de noroi.

O viitură puternică a afectat 13 gospodării din Fârdea, din județul Timiș. Trei adulți și cinci copii au fost evacuați. Au fost salvate și animalele lor.

La nodul hidrologic Coștei, județul Timiș, au căzut 73 de litri pe metru pătrat în doar 24 de ore. Enorm, în contextul în care aceasta este media lunară de precipitații în zonă!

Au fost depășite cotele de pericol, iar hidrologii au emis cod roșu de inundații pe râurile Caraș, Bistra și Bega.

Ploaia a făcut stricăciuni și în Timișoara. Mai multe străzi au fost acoperite de apă, iar subsolul clinicii de ortopedie din oraș a fost inundat.

În județul Arad, în ultimele 24 de ore au fost inundate aproape 40 de gospodarii, două case și 7 anexe.

Tot din cauza puhoaielor, o echipă a ambulanței din județul Argeș nu a mai ajuns la pacient. Salvarea a fost blocată de apele umflate ale unui pârâu. Medicii mergeau să preia un pacient cu probleme la coloană.

În toată țara râurile s-au umflat de la ploile căzute cu nemiluita. În vestul țării, Drumul Național 56 semăna mai mult a canal navigabil, iar în Oțelu Roșu, mașinile și-au testat de nevoie capacitatea de a pluti. Apele au năvălit în toată țara pe drumuri, au intrat în gospodării și în grădinile oamenilor. Întreaga țară e sub cod galben de vreme rea până duminică dimineață.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri