VIDEO Noul ambasador al Franţei mulţumeşte în limba română pentru primirea călduroasă de la Bucureşti

Data publicării:
fsp

Noul ambasador al Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, mulţumeşte pentru primirea călduroasă făcută de autorităţi şi de comunitatea originară din Hexagon, într-un mesaj postat pe site-ul instituţiei, în care vorbeşte şi în limba română.

Foto: presidency.ro

Dragi prieteni”, rosteşte ambasadorul în limba franceză, apoi în limba română.

Este o mare onoare pentru mine să reprezint Franţa în România. Împărtăşim aceleaşi provocări, aceleaşi valori în UE, în Europa. Ne construim viitorul împreună. Toate serviciile ambasadei, Liceul Francez Anna de Noailles, companiile, francezii care trăiesc şi lucrează în România îşi aduc fiecare contribuţia la această relaţie franco-română, atât de bogată şi de diversă”, urmează François Saint-Paul în limba franceză.

El continuă apoi în limba română: „Mulţumesc gazdelor mele române şi comunităţii franceze pentru primirea călduroasă pe care mi-au făcut-o. Eu, la rândul meu, îmi voi oferi sprijinul şi contribuţia.

Nu este pentru prima dată când reprezentantul Franţei la Bucureşti vorbeşte în limba română în public: de Ziua Europei, pe 9 mai, el a susţinut un scurt discurs bilingv în staţia de metrou Piaţa Romană.

François Saint-Paul îi urmează în funcţia de ambasador al Franţei la Bucureşti lui Philippe Gustin, al cărui mandat s-a încheiat luna trecută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri