VIDEO. O furtună violentă a făcut ravagii în Craiova: Mașini luate de apă, pomi și stâlpi doborâți de vânt, acoperișuri smulse

Data actualizării: Data publicării:
Mașini luate de apă în Craiova.
O furtună violentă a făcut ravagii în Craiova.

O furtună violentă a făcut ravagii sâmbătă după-amiază în Craiova. Mai multe mașini au fost luate de apă, iar pe unele străzi apa s-a infiltrat pe sub asfalt și l-a umflat până l-a rupt. În alte cartiere, apa s-a acumulat pe șosea până la jumătatea portierelor mașinilor. În sprijinul ISU Dolj au venit echipaje de la ISU Mehedinți și ISU Olt.

50 de minute a durat furtuna de la Craiova. Pe străzi s-a adunat atâta apă, încât a luat pur și simplu mașinile din parcare.

Bărbat: Mașina asta de Sibiu cu care suntem, uitați-o de unde a adus-o, din parcare. Asta nu-i o scuză, suntem în 2022, se tot schimbă rețele, se tot fac, unde sunt banii populației?

Bărbat: A venit apa foarte mare din colo, s-a ridicat și au început să plutească mașinile. Au plutit prin apă toate, care cum s-au... Câteva au ieșit pe stradă. În afară de ăstea de aici, mai sunt vreo două mai încolo, care tot așa, s-au învârtit, s-au sucit.

Bărbat: Avem apă în mașină la nivelul scaunelor, din păcate.
Reporter: Nu puteți s-o porniți?
Bărbat: Nu, nu se mai deschide. Are apă, a luat apă... A fost apa la nivelul oglinzii, vă dați seama.

Au fost peste 100 de apeluri la 112 în ultimele ore, din cauza vântului puternic și a cantității mari de apă care s-a strâns.

Rafalele de vânt au smuls mai multe acoperișuri și au doborât zeci de copaci și stâlpi.

Autoritățile au închis parcurile și au oprit circulația tramvaielor din oraș.

Codul portocaliu de vreme rea a fost valabil până la această oră și a vizat Maramureșul, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și părți din Moldova.

După episodul de caniculă din ultimele zile, săptămâna viitoare va ploua mai mult decât ar fi normal în această perioadă anunță meteorologii.

Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt al ISU Dolj: În pasajul Unirii a fost un autoturism prins de apă, unde colegii au intervenit cu o barcă pneumatică și au scos șoferul din autoturism. La fel, acolo a rămas să evacuăm apa, la liceul Elena Cuza se intervine pentru a evacua apa. Am cerut sprijin de la colegii de la ISU Mehedinti și ISU Olt să ne sprijine cu motopompe pentru a evacua apa din gospodării, de la operatorii economici, dar și de pe străzi.

Reporter: Ce urmează în luna lui Cuptor, dacă acum e așa?
Elena Mateescu, directorul ANM: Pe termen scurt ar trebui să luăm în considerare și primele zile din săptămână, temperaturile rămân ridicate, mai ales în partea de Vest și Sud a țării, acolo unde vor depăși pragul unei zile de caniculă 35-37 grade. În a doua parte a săptămânii o să consemnăm o scădere a valorilor de temperatură și mai ales fenomene de instabilitate atmosferică spre sfârșitul săptămânii.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri