VIDEO, FOTO | Protest inedit cu măști de gaze în Piața Victoriei. Mesajul lui Davide Martello pentru Guvern

Data actualizării: Data publicării:
20180908195515_OGN_9712-01protest pian victoriei 8 septembrie Inquam Photos Octav Ganea

Protest inedit, în această seară, în Piaţa Victoriei. Sute de oameni s-au adunat în faţa Guvernului. Numai că de această dată acolo unde nu s-au auzit nici scandări, nici vuvuzele ca de obicei, ci doar muzica celebrul pianist Davide Martello, cunoscut pentru activitatea din zonele de conflict. Protestatarii spun că nu au uitat de violenţele de la mitingul din 10 august.

ACTUALIZARE: „Concentraţi-vă pe viitor, nu pe prezent, pentru că prezentul nu durează mult”, a spus Dave Martello, întrebat ce mesaj are de transmis Guvernului României.

„Oamenii plătesc guvernanții să-și facă treaba și dacă nu-și fac treaba nu ar trebui să fie acolo. Dacă facem copii, nu vrem să ne fie frică că vor crește în sărăcie. Trebuie să fim uniți ca europeni, este vorba despre oameni uniți care se ajută între ei. Știu că e un moment foarte dificil. Corupția nu are loc în Europa. Așa că mai bine te concentrezi pe viitor, pentru că dacă te concentrezi pe viitor, atunci te concentrezi pe copii”, a mai spus pianistul.

Protestatari din București s-au adunat sâmbătă în Piața Victoriei unde nu se scandează nimic. Se aude doar pianul muzicianului Davide Martello. Artistul german de origine italiană a cântat în mai multe zone de conflict din lume - în Piața Taksim din Istanbul, în Euromaidanul din Kiev sau în Afganistan.

Click pe foto pentru a vedea imaginile din galerie

protest pianist inquam octav ganea 20180908191412_OGN_9510-01
protest pianist inquam octav ganea 20180908191412_OGN_9510-01

Sursa fotogalerie: Inquam Photos / Octav Ganea

Sunt oameni în Piață care spun că muzica trebuie să ne unească și totodată trebuie să îi sensibilizeze și pe cei din conducerea țării. Tot ei invită lumea în fața Guvernului pentru a asculta muzică și spun că nu au uitat ce s-a întâmplat în 10 august.

Simbolic, s-au împărțit măști pentru ca oamenii să le poarte pentru a aminti momentul intervenției în forță a jandarmilor.

Protestul este intitulat „Gust de libertate/ A taste for freedom” şi a fost anunţat în urmă cu aproximativ o săptămână pe Facebook, organizatorii dorind să marcheze o lună de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, când sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene şi au bătut protestatarii adunaţi la un miting antiguvernamental.

Peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe 10 august, când forţele de ordine au intervenit pentru evacuarea Pieţei Victoria şi aproape 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General. Ancheta privind violenţele durează pentru că majoritatea documentelor care constituie probe la dosar sunt clasificate, a declarat, vineri dimineaţă, procurorul general al României, Augustin Lazăr. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri