VIDEO Un primar din Cluj a urcat beat la volan și a făcut accident. Celălalt șofer l-a filmat cum mânca zăpadă, să-și scadă alcoolemia

Data publicării:
primar
Alexandru Livescu, după accident. Foto: Foaiatransilvană.ro

Caz revoltător în județul Cluj. Primarul unei comune, care s-a urcat beat la volan și a provocat un accident, a fost testat cu aparatul etilotest de polițiști abia după 3 ore de la impact. Șoferul lovit l-a filmat pe primar cum mânca zăpadă ca să scape de alcoolemie.

Accidentul a avut loc pe un drum comunal din Măguri-Răcătău, unde Alexandru Livescu este primar, pe 4 februarie, la ora 3 dimineața.

Conform procedurii, șoferii trebuie testați imediat, pentru a se stabili dacă au băut alcool înainte de a urca la volan. Au trecut însă 3 ore de la accident până când primarul a suflat în etilotest.

Inițial, cei doi șoferi au fost duși la postul de poliție din comună, unde s-a constatat că etilotestul era defect.

Polițiștii au mers cu șoferii la cel mai apropiat post de poliție, la Florești, potrivit IPJ Cluj. Acolo s-a constatat faptul că primarul din Măguri-Răcătău avea o alcoolemie de 0,12. Trecuseră însă 3 ore de la accident.

Celălalt șofer implicat susține că primarul mânca zăpadă de pe jos imediat după accident, ca să-și revină, și l-a filmat făcând acest lucru.

Primarul a fost amendat cu 1.485 de lei și a rămas fără permis de conducere pentru 4 luni.

La nivelul IPJ Cluj a fost deschisă însă o anchetă, iar polițiștii care au întârziat testarea primarului sunt verificați

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri