Vizita în România a lui Joe Biden, comentată în presa internaţională

Data publicării:
biden in geaca militara

 

Presa străină scrie despre discursul de la Bucureşti al oficialului american. Agenţia de presă Reuters scrie că vicepreşedintele american, Joe Biden, aflat în vizită în România, a condamnat încă o dată anexarea Crimeei la Rusia în timpul unui discurs pe care l-a susţinut într-un hangar bine luminat şi fiind flancat de un avion militar. Jurnaliştii de la Reuters scriu că prin vizita pe care Joe Biden o face la Bucureşti, Statele Unite vor să reasigure România că o sprijină în contextul tot mai rensionat din regiune.

Jurnaliştii de la Associated Press scriu că vicepreşedintele american a pledat la Bucureşti pentru sancţionarea Rusiei.

Cotidianul belgian La Libre Belgique vorbeşte şi el despre vizita oficialului american la Bucureşti.

„Statele Unite vor să reasigure România, care împarte o frontieră întinsă cu Ucraina, de solidaritatea NATO. Fost stat comunist, devenit membru al Uniunii Europene şi al NATO, România, ca şi Polonia şi statele baltice, a cerut Alianţei Nord Atlantice întărirea flancului estic, neliniştită de tensiunile provocate de Rusia în regiune”, a scris lalibre.be.

Agenţia rusă Ria Novosti spune că vicepreşedintele Statelor Unite le-a vorbit soldaţilor americani şi români despre consolidarea flancului estic al NATO. Iar jurnaliştii agenţiei Itar-Tass scriu că Joe Biden a făcut la Bucureşti inventarul navelor americane din Marea Neagră şi a confirmat faptul că o a patra navă urmează să ajungă în zilele următoare.

Şi serviciul de presă al vicepreşedintelui american a marcat vizita în România. Pe contul de Twitter a lui Joe Biden a fost postată o poză cu momentul plecării spre România, şi o alta, cu sosirea pe aeroportul Henri Coandă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri