Zeci de pompieri şi jandarmi au căutat toată noaptea un bărbat care nu s-a mai întors de la bar, din cauza viscolului

Data publicării:
viscol drum zapada iarna

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonel Ștefan Stoian, autoritățile au fost anunțate luni, în jurul orei 23.00, că un bărbat de 40 de ani, din localitatea Silistraru, nu a ajuns acasă, informațiile fiind că acesta a plecat pe jos, în cursul zilei, din localitatea Unirea, aflată la opt kilometri distanţă de locuinţa sa, scrie Mediafax.

În cursul zilei de luni, bărbatul a consumat alcool cu un prieten la un bar din localitatea Unirea, după care a spus că pornește pe jos spre casă, în localitatea Silistraru, deși ningea, iar viscolul era extrem de puternic. Întrucât nu a ajuns acasă, în jurul orei 23.00, cunoștințele au sunat la 112.

Imediat, s-au constituit echipe de salvatori formate din zeci de jandarmi, pompieri și polițiști, care au luat la pas drumul de circa opt kilometri dintre localitatea Unirea și Silistraru.

În noaptea de luni spre marţi, jurul orei 2.00, salvatorii l-au găsit pe barbat în viață, în momentul în care ieșea dintr-o fermă în care se adăpostise și intenționa să-și continue drumul spre casă, pe jos, prin nămeți și viscol.

Bărbatul a fost preluat de echipele de salvare și dus la spital pentru investigații medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, bărbatul era în stare bună în momentul în care a fost preluat de echipele de intervenţie.

O altă misiune de salvare a autorităților din Brăila a fost în noaptea de luni spre marți în localitatea Spiru Haret, când un autovehicul cu şenile din cadrul ISU Brăila a fost direcționat spre localitatea menționată, unde un bătrân cu sondă urinară a avut nevoie de asistență medicală de specialitate. Salvatorii au ajuns la bolnav după aproximativ patru ore, acesta fiind transportat în siguranță la spital.

Judeţul Brăila a fost, până luni, la ora 13.00, alături de Vrancea şi Buzău, sub cod roşu de ninsoare şi vânt, iar până la ora 18.00 mai multe judeţe, între care şi Brăila, s-au aflat sub avertizarea cod portocaliu de ninsoare şi vânt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri