EXCLUSIV. Prima reacție a Emiliei Șercan, după ce a fost prins bărbatul care a amenințat-o cu moartea

Data actualizării: Data publicării:
emilia sercan in rochie rosie la un eveniment
Jurnalista Emilia Sercan. Foto: Fundația Friends for Friends

Jurnalista Emilia Șercan a avut, miercuri dimineață, o primă reacție la informația că sunt percheziţii la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza şi acasă la un ofiţer al instituţiei. Colegii săi din IGPR îl bănuiesc pe acesta că ar fi persoana care a ameninţat-o cu moartea pe jurnalistă.

Este incalificabil ca un ofițer de poliție, o persoană care ar trebui să respecte legea să ajungă să amenințe un ziarist, care face dezvăluiri și care și el prin natura meseriei sale este pus în slujba opiniei publice. Sunt absolut consternată. Nu am cuvinte, nu îmi vine să cred că este vorba despre un ofițer de poliție”, a spus Emil Șercan, miercuri dimineață, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Faptul că s-a ajuns ca eu să fiu amenințată de cineva care era angajat al Academiei de Poliție arată că investigațiile mele au fost cât se poate de corecte, că au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate”, a adăugat jurnalista.

Sper foarte mult, având în vedere gravitatea situației, ca la Academia de Poliție să se desfășoare un control absolut transparent și sper să se încheie această poveste absolut îngrozitoare cu măsurile necesare înr-o astfel de situație”, a mai spus ea.

Emilia Șercan a precizat pentru Digi24 că de la publicarea amenințării cu moartea nu a mai primit amenințări asemănătoare, dar că „față de amenințarea publică mai există și altele primite pe mesageria de Facebook, pe care le-am pus la dispoziția organelor de anchetă”.

Eu mă bucur că poliția a acționat atât de repede și văd că după o săptămână este identificat un suspect. Sper să se facă lumină cât mai repede. Eu nu am fost oficial anunțată. Aștept cu mare interes să aflu și eu cine este această persoană și să înțeleg legăturile cu Academia și interesele sale, dacă a acționat de unul singur sau dacă făcea parte dintr-un grup mai larg care avea interesul să mă facă să tac”, a mai spus jurnalista.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri