Video FBI învață România cum să nu fure banii din PNRR. Rafila: Furtul trebuie să fie ținut sub control. Corupția generează sărăcie

Data publicării:
Agent FBI in uniforma lucreaza la un laptop
Agent FBI Foto: Guliver/Gettyimages

România primește lecții anticorupție în sistemul de sănătate de la FBI. „Furtul resurselor publice trebuie ținut sub control, la un nivel cât mai scăzut. Corupția generează sărăcie”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, înainte de începerea achizițiilor din Sănătate cu bani din PNRR. Pentru a se asigura că banii vor fi cheltuiți cum trebuie, la Timișoara, a fost organizat un eveniment de prevenție a corupției în achiziții publice în parteneriat cu departamentul de justiție al Statelor Unite ale Americii, FBI. 

„Risipirea sau furtul resurselor publice să nu se întâmple sau să fie ținut sub control la un nivel cât mai redus. Avem un partener extraordinar de important, Departamentul de Justiție al Statelor Unite  prin Biroul Federal de Investigații. (...) Ne dau asistență în dezvoltarea de bune practici în combaterea corupției în achizițiile publice.

Nu luptăm împotriva corupției de dragul luptei împotriva coruptiei. Corupția generează subdezvoltare și generează stagnare, sărăcia e generată de o corupție mare”, a declarat ministrul Alexandru Rafila. 

Statul român primește din PNRR pentru Sănătate 2,46 miliarde de euro.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri