Florin Cîţu nu e îngrijorat de ritmul actual al campaniei de vaccinare, pe care o consideră un succes

Data actualizării: Data publicării:
CITU_ANUNT PNL_07INQUAM_Octav_Ganea
Premierul Florin Cîţu. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat că nu este îngrijorat de ritmul actual în care se desfăşoară în ţară campania de vaccinare anti-COVID şi a spus că modul în care populaţia reacţionează acum la pandemia de COVID-19 indică faptul că această campanie a avut succes.

„Nu mă îngrijorează. Aţi văzut în iarnă, când m-a îngrijorat ceva, am cerut imediat mai multe paturi la ATI. Sunt foarte atent la aceşti indicatori”, a afirmat prim-ministrul.

„Campania de vaccinare trebuie văzută prin prisma a ceea ce se întâmplă astăzi în România cu pandemia. Şi vedem că avem un număr mai mic de persoane care sunt testate pozitiv, avem număr mai mic de persoane la ATI şi aşa mai departe. Deci, toţi indicatori arată că această campanie de vaccinare a dat rezultate. Ea poate fi accelerată sau ritmul se reduce în funcţie de ceea ce se întâmplă cu pandemia. Eu cred că, dacă ne uităm la cum reacţionează populaţia, vedem că această campanie are succes. Am încredere că vom ajunge şi la celelalte cifre în perioada următoare”, a spus Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Premierul va avea o întâlnire şi cu reprezentanţi ai cultelor, cu care va discuta despre impulsionarea vaccinării în mediul rural, zonă în care trebuie făcut mai mult de către autorităţi.

„Încă nu am depăşit pandemia, chiar dacă rezultatele sunt bune în acest moment”, a arătat premierul.

Ritmul campaniei de vaccinare în România a scăzut în ultima lună. Dacă pe 6 mai se înregistra un record, odată cu depăşirea pragului de 100. 000 de persoane vaccinate într-o zi, în ultimele 24 de ore sub 40.000 de persoane s-au vaccinat, din care doar 13.690 cu prima doză.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri