Fost șef al Fiscului: Guvernul desființează de facto ANAF. Vor urma alte măsuri fiscal-bugetare

Data actualizării: Data publicării:
Gelu Stefan Diaconu FB

Gelu Ștefan Diaconu, fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, susține că Executivul pregătește o ordonanță prin care să fie mutate de la ANAF la Ministerul Finanțelor Publice Direcția Mari contribuabili și direcțiile regionale de administrare fiscală. „Această ordonanță a Guvernului conține o multitudine de alte măsuri de politică fiscal-bugetară care vă va arăta adevărata dimensiune a dezastrului finanțelor publice”, mai susține Diaconu.

diaconu gelu anaf - ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Într-o postare pe contul său de Facebook, intitulată „Cod roșu în arhitectura statului român!”, Gelu Ștefan Diaconu acuză PSD că se pregătește să aplice „lovitura decisivă”.

„PSD aplică lovitura decisivă și desființează de facto ANAF! MFP va prelua administrarea marilor contribuabili, precum și direcțiile regionale de administrare fiscală! Într-un proiect de ordonanță a Guvernului care mi-a parvenit săptămâna trecută, gașca diletanților de la MFP desăvârșește opera de descompunere a structurilor ANAF. După ce au preluat activitatea de informatizare de la ANAF și nu au făcut decât să distrugă proiectul cu Banca Mondială, de această dată prevăzuseră să preia și activitatea de soluționare a contestațiilor. Dar, astăzi, sunt atenționat că au introdus pe șest un articol la finalul ordonanței prin care MFP va prelua administrarea marilor contribuabili, precum și direcțiile regionale de administrare fiscală. Pesemene că ANAF va rămâne cu administrațiile județene”, scrie Gelu Ștefan Diaconu.

Acesta îi acuză pe decidenți că vor „să vulnerabilizeze ce a mai rămas din statul român, să distrugă orice pârghie prin care statul de drept le poate încurca activitățile infracționale”.

Dacă ordonanța va fi adoptată de Guvern, politica fiscal-bugetară va fi la un loc cu administrarea fiscală, ministerul condus de Eugen Teodorovici va încheia acte administrativ fiscale și va soluționa și contestațiile.

„Pe scurt, o nebunie! O struțo-cămilă din capetele înfierbântate ale «finanțiștilor» psd-iști!”, scrie fostul șef ANAF.

Într-un post-scriptum la postare, acesta avertizează și că ordonanța conține „o multitudine de alte măsuri de politică fiscal-bugetară care vă va arăta adevărata dimensiune a dezastrului finanțelor publice”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri