Sari la conținut

FOTO VIDEO. Cele mai frumoase imagini ale iernii din mijloc de aprilie

Iarnă grea la mijlocul primăverii. Un drum judeţean din Vaslui este complet blocat de nămeţi şi 15 oameni îşi vor petrece noaptea într-o primărie. Pe multe alte drumuri din ţară se circulă greu, iar în staţiunile montane zăpada depăşeşte o jumătate de metru. Un telespector Digi24 ne-a trimis în urmă cu puţin timp imagini cu un blocaj rutier în zona Rucăr - Fundata în apropiere de Braşov. Pe imagini se vede cum coloana de maşini - tiruri şi autoturisme - se întinde pe câţiva kilometri.

Ninsoarea şi viscolul au închis un drum judeţean din Vaslui. Patru autoturisme şi un microbuz plin cu călători au rămas în nămeţi.

Autorităţile intervin însă din cauza viscolului şi spun că nu vor da drumul circulaţiei în această noapte. Cei 15 pasageri din microbuz au fost duşi în sediul primăriei.

La Rânca ninge de trei zile, iar zăpada are peste jumătate de metru. Mulţi turişti au făcut cale întoarsă pentru că nu aveau maşinile echipate de iarnă. Alţii au găsit totuşi soluţii pentru a ajunge în staţiune.

6

Galerie FOTO WhatsApp - Rânca

Drumarii încearcă să le deschidă calea turiştilor, dar misiunea lor e îngreunată de viscol.

Probleme sunt şi în Defileul Jiului, dar şi pe drumul naţional care leagă între Petroşani - Obârşia Lotrului de Valea Oltului.

7

Galerie FOTO WhatsApp - Neamţ

În Neamţ, un şofer de tir a derapat din cauza zăpezii şi s-a răsturnat într-un şanţ.

4

Galerie FOTO WhatsApp - Argeş

La Iaşi mai mulţi copaci au cedat sub greutatea zăpezii şi au căzut pe şosea.

Şi în Prahova este peisaj autentic de iarnă. Un telespectator Digi 24 a suprins imagini cu brazi atât de încărcaţi de zăpadă încât riscă se se rupă oricând.

4

Galerie FOTO WhatsApp - Bran

În Bucegi salvamontiştii i-au ajutat pe şoferi să coboare de pe munte.

Episodul de iarnă aduce un profit nesperat service urilor auto. Mulţi şoferi sunt nevoiţi să revină la anvelopele de iarnă.

5

Galerie FOTO WhatsApp - Braşov

În Oltenia numarul celor care au venit sa schimbe anvelopele a crescut considerabil si asta din cauza vremii nefavorabile. Costul unui schimb complet variază între 50 şi 80 de lei iar în acest preţ intră şi echilibratul roţilor.

5

Galerie FOTO WhatsApp - Damboviţa

Şoferii care circulă fără cauciucuri de iarnă pe drumurile cu zăpadă riscă amenzi ce pot ajunge până la 2.500 de lei.