Frans Timmermans așteaptă explicații cu privire la propunerea de revocare a șefei DNA: „Trebuie să lăsăm independența judiciară să își facă treaba”

Data publicării:
2017.04.20_GC_ Timmermans-4316-inquam-george calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, le-a transmis autorităților de la București că așteaptă explicații cu privire la propunerea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

2017.04.20_GC_ Timmermans-4316-inquam-george calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

„Voi fi informat joi despre asta. Mă voi întâlni cu ea (n.r. procurorul-șef) și cu ministrul justiției și le voi asculta argumentele. Dar știți poziția Comisiei. Trebuie să lăsăm independența judiciară să își facă treaba. Asta este cel mai bine pentru toate statele membre”, a spus Timmermans pentru Calea Europeană.

Prim-vicepreședintele CE a făcut declarațiile după o conferință comună de presă alături de președinția bulgară a Consiliului UE, după reuniunea Consiliului Afaceri Generale, de ieri, de la Bruxelles.

Frans Timmermans se întâlnește, mâine, cu L. C. Kovesi și Tudorel Toader

În data de 23 februarie, purtătorul de cuvânt al lui Frans Timmermans a declarat în exclusivitate pentru Calea Europeană că prim-vicepreședintele CE urmărește cu îngrijorare ultimele vești de la București, după ce ministrul Justiției Tudorel Toader a cerut revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Independența sistemului judiciar al României și capacitatea sa de a lupta eficient împotriva corupției reprezintă piatra de temelie a unei Românii puternice în Uniunea Europeană. Comisia va urmări îndeaproape evoluția procedurilor în curs împotriva procurorului șef al DNA. (...) În rapoartele MCV anterioare, faptul că Direcția Națională Anticorupție și-a menținut parcursul în fața presiunii au fost receptate ca un semn de durabilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Timmermans.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri