Furtunile au măturat sud-vestul țării. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Data actualizării: Data publicării:
inundații-meteo
Foto: Captură Digi24

Furtunile au măturat sud-vestul țării unde, până în această dimineață, a fost în vigoare un cod galben de vreme rea. Ploile și vântul vor fi prezente până diseară. Oana Păduraru, meteorolog ANM, a vorbit la Digi24 despre cum va evolua vremea în săptămâna care urmează.

„În această dimineață la ora șase a expirat avertizarea meterologică cod galben cu privire la manifestările de instabilitate pentru partea de vest, sud-vest a țării, dar, în continuare, astăzi, mai ales după-amiază dar și seara ne așteptăm la manifestări de instabilitate atmosferică în toate zonele deluroase și montane și, local, în restul teritoriului.

Un grad mai redus de instabilitate atmosferică ar părea să fie în mare parte din zi în extremitatea de sud-est a țării. Mă refer la zona litoralului, dar și aici, după-amiază spre seară crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice, dar vor fi pentru intervale scurte de timp.

În celelalte zone, aversele pot avea și caracter torențial, vor fi și descărcări electrice, intensificăr de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor mai depăși, la nivel local, 20-25 de litri pe metru pătrat.

În zilele următoare, până la mijlocul săptămânii, gradul de instabilitate atmosferică va fi ceva mai redus, dar asta nu înseamnă că scăpăm după-amiaza și seara de manifestări specifice.

Din punct de vedere termic, valorile continuă să crească, atât azi, dar mai ales în zilele următoare, când ne așteptăm la temperaturi maxime ce vor depăși frecvent 32-33 de grade, vom ajunge chiar la pragul caniculei și, totodată, disconfortul termic va fi în creștere”, a spus, la Digi24, Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri