Gheorghe Mihăilescu, revocat din funcţia de director general al Romsilva. Ministrul Mediului: "Avem nevoie de oameni integri"

Data actualizării: Data publicării:
Gheorghe Mihailescu, fostul sef al Romsilva
Sursă foto: Romsilva

Mandatul directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a fost revocat marți de membrii Consiliului de Administrație. Codruț Ion Bîlea a fost desemnat director general provizoriu, pe o durată de 4 luni, începând de miercuri, 5 februarie, potrivit unui comunicat al RNP-Romsilva.

"În perioada următoare va fi demarat procesul de selecție a noului director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice", mai precizează sursa citată.

Codruț Ion Bîlea a absolvit cursurile Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității ”Transilvania” din Brașov în 1988 și a început cariera profesională ca inginer în cadrul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice. Din 1990 a îndeplinit funcții de execuție și conducere în cadrul Ocolului Silvic Curtea de Argeș și al Direcției Silvice Argeș, iar din 2007 a ocupat funcțiile de consilier al directorului general și director al Departamentului Fond Forestier, în aparatul central al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și are circa 16.500 de angajați la nivelul celor 41 de direcții silvice, administrațiile a 22 de parcuri naționale și naturale și a celor 12 herghelii de stat. 

Reacția ministrului Mediului, Costel Alexe

Avem nevoie de profesionişti în fruntea instituţiilor publice, de oameni integri, care nu fac rabat de calitate şi pun interesul public mai presus de comenzi politice sau interese personale, a scris marţi, pe Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Salut decizia Consiliului de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva de a-i revoca domnului Gheorghe Mihăilescu mandatul de director general Romsilva şi demararea procesului de selecţie a noului director general al Regiei în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Am promis că voi dispune de o analiză serioasă şi obiectivă a activităţii tuturor instituţiilor aflate în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi că nu accept compromisuri, trunchieri şi jumătăţi de măsură! Consider că astăzi Consiliul de Administraţie al Romsilva a transmis un mesaj clar de transparenţă şi deschidere la cerinţele societăţii, ale mass media, inclusiv ale aparatului de lucru al instituţiei, oameni de bună credinţă dedicaţi silviculturii şi naturii. Avem nevoie de profesionişti în fruntea instituţiilor publice, de oameni integri, care nu fac rabat de calitate şi pun interesul public mai presus de comenzi politice sau interese personale", precizează Alexe.

În viziunea ministrului de resort este nevoie de o abordare nouă în sistem, el considerând că "multe instituţii ale statului au intrat într-un cerc al neîncrederii".

"Este nevoie de o abordare nouă în sistem pentru că din păcate multe instituţii ale statului au intrat într-un cerc al neîncrederii încât fiecare camion de lemne este perceput ca fiind tăiat ilegal, fiecare aviz de mediu este suspectat de interese şi abuzuri, ceea ce dăunează grav, uneori ireversibil imaginii statului în ansamblul său! La preluarea mandatului le-am transmis tuturor colegilor şi colaboratorilor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor că mi se pare firesc şi nu le cer nimic supraomenesc, nimic ilegal, nici măcar să schimbe o virgulă, ci doar sa fim mai buni, mai eficienţi, mai implicaţi şi să ne susţinem reciproc în acţiunile noastre. Astăzi, sunt tot mai convins că se pot schimba lucrurile în bine!", a subliniat oficialul.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri