Graficul infectării cu coronavirus. Mărturia tânărului care și-a documentat parcursul prin boală

Data publicării:
collage

Andrei Balint, un tânăr din Cluj, este unul dintre cei peste 17.000 de români confirmați cu noul coronavirus. S-a vindecat după ce a stat 28 de zile în spital, dintre care 26 de zile pe supliment de oxigen și 5 zile la terapie intensivă.

Tânărul se află acum acasă, în perioada de recuperare, și se simte bine, după ce aproape o lună a suferit de infectarea cu coronavirus.

„Un moment foarte greu a fost când mi s-a spus că o să fiu transferat la terapie intensivă, dar medicii mi-au explicat foarte bine ce au de făcut și de ce trebuie făcut acest pas. Pentru tratamentul afecțiunii era nevoie de a treia etapă de tratament, cu o substanță care putea fi administrată doar la terapie intensivă, plus că eram monitorizat mai bine”, a spus Andrei Balint, la Digi24.

„Scopul infograficului a fost ca oamenii să conștientizeze că nu contează vârsta și faptul că este sănătos, covid poate fi poat parșiv. Al doilea scop a fost, în contextul zilei de 15 mai, să trag un semnal de alarmă că lumea nu trebuie să se relaxeze. Foarte mulți au considerat că ziua de 15 mai e un fel de revelion. Sper ca lumea să înțeleagă că nu e de joacă”, a spus el.

Experiența lui Andrei Balint cu noul coronavirus

- 28 de zile de spitalizare
- 26 de zile pe supliment de oxigen
- 10 teste COVID-19
- 5 zile la Terapie intensivă
- 3 radiografii
- 3 CT-uri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri